Descrizione
L’analisi delle corrette condizioni igieniche degli ambienti e delle attrezzature da lavoro coinvolti nella produzione o manipolazione di prodotti alimentari è un adempimento di fondamentale importanza. Ogni ambiente di lavoro deve essere costantemente monitorato e controllato al fine di garantire una corretta condizione igienico sanitaria ai sensi della normativa per l’autocontrollo alimentare e l’HACCP.
Confezione Kit campionamento superfici:
-
60 Tamponi prelievo + 60 provette di SOLUZIONE A da 10 ml
Bibliografia:
- EN 1276:1997, Chemical disinfectants and antiseptics - Quantitative suspension tests for the evaluation of bactericidal activity of chemical disinfectants and antiseptics used in the food, industriaI, domestic and institutional areas - Test methods and requirements (phase 2, step 1)
- EN 1650:1997, Chemical disinfectants and antiseptics - Quantitative suspension test for the evaluation of fungicidal activity of chemical disinfectants and antiseptics in food, industriaI, domestic, and industriaI areas - Test method and requirements (phase 2 step 1)
- EN 13697:2001, Chemical disinfectants and antiseptics - Quantitative non-porous surface test for the evaluation of bactericidal and/or fungicidal activity of chemical disinfectants used in food, industriaI, domestic and industriaI areas - Test method and requirements without mechanical action (phase 2/step 2)
- EN 13704:2002, Chemical disinfectants and antiseptics - Quantitative suspension test for the evaluation of sporicidal activity of chemical disinfectants used in food, industriaI, domestic and industriaI areas - Test and requirements (phase 2, step 1)
- UNI EN ISO 6887-1:2000 Preparazione dei campioni di prova, sospensione iniziale e diluizioni decimali per l’analisi microbiologica – Regole generali per la preparazione della sospensione iniziale e delle diluizioni decimali.
- European Pharmacopoeia (EP) 3rd Edition. 2001 Supplement
- European Pharmacopoeia, Fourth Edition (2002), 2. Methods of analysis - abstracts
- ISO 17604: 2003 Microbiology of food and animal feeding stuffs- Carcass sampling for microbiological analysis
- ISO 18593: 2004 Microbiology of food and animal feeding stuffs - Horizontal methods for sampling techniques from surfaces using contact plates and swabs